Gedeon napja van. | 2024.03.28

Mobiltelefonos szerződésekkel trükköztek, csalás a vád ellenük

2021-02-25 11:10:00

Csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat egy férfi és élettársa, valamint anyjának lánytestvére ellen; a gyanúsítottak fiktív előfizetői szerződések megkötésével jutottak nagy értékű, később továbbértékesített mobiltelefonokhoz - közölte a Baranya Megyei Főügyészség az MTI-vel.

    A vádhatóság csütörtöki közleményében azt írták, hogy a vádlottak más nevére szóló telefon-előfizetői szerződést kötöttek, ezzel együtt értékes telefonokat igényeltek, amiket aztán eladtak; a telefontársaság megtévesztésével csaknem kétmillió forintos kárt okoztak.
    A férfival szemben korábban már folyt büntetőeljárás hasonló bűncselekmények miatt, és éppen börtönben volt, amikor a trükköt ismerő élettársa hasonló módon próbált pénzhez jutni. A nő bevonta tervébe a férfi anyjának testvérét is, akinek a nevére telefonokat rendeltek. Amikor a férfi szabadult, csatlakozott az élettársa és nagynénje által megkezdett csaláshoz.
    A vádlottak - a férfival együtt - a továbbiakban mások személyes adatainak felhasználásával - azok beleegyezése és tudta nélkül - interneten, illetve a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül előfizetői szerződést kötve nagy értékű mobiltelefonokat rendeltek. A készülékeket futárszolgálat szállította a megadott címre, ahol a vádlottak valamelyike vette át a készülékeket - írták.
    Az ügyészség csalással és személyes adattal való visszaélés bűntettével vádolja a férfit és társait.