Csongor napja van. | 2024.04.16

Bocsánatkérésre szólították fel az emberáldozatot követelő MSZP miskolci önkormányzati képviselőjét

2021-02-21 09:10:00

Bocsánatkérésre szólította fel az emberáldozatot követelő Velünk a Város frakció MSZP-s képviselő tagját, Bartha Györgyöt, a Fidesz-KDNP miskolci frakciója a közösségi oldalán közzétett "azték emberáldozat" bejegyzése miatt.

„Az aztékok és az inkák járvány idején feláldozták isteneiknek a vezérüket. Most nem célozgatni akarok, csak egyszerűen szép szokás volt.” Kommentben megjegyezték, hogy nem korrekt Veres Pál polgármester urat így támadni, mire a képviselő ezt a választ adta: „Nem polgármester úrra gondoltam - írta Bartha Facebook oldalán."

"A Fidesz-KDNP miskolci frakciója megdöbbenve értesült a sajtóból Bartha György baloldali önkormányzati képviselő nyilvános facebook-bejegyzéséről, amelyben vezetők likvidálásáról posztolt. Véleményünk szerint semmilyen agresszív cselekedetnek, erre való utalásnak és az emberi méltóságot kirívóan sértő kijelentéseknek, politikától függetlenül nincs helye a közéletben. Frakciónk ebben a helyzetben vélelmezi a képviselői méltatlanságot, s ezzel kapcsolatban arra kéri a miskolci városvezetést és Veres Pál polgármester urat, hogy vizsgálja ki az országos közfelháborodást keltő ügyet. Miskolc Megyei Jogú Város önkormányzati képviselőjét nyilvános bocsánatkérésre szólítjuk fel! Amennyiben ez nem történik meg, akkor le kell mondania közgyűlési mandátumáról és távoznia kell a miskolci közéletből! - írja közleményében a Fidesz-KDNP miskolci frakciója."

Az utóbbi időkben megszaparodtak a kormánypárti politikosokat, és fideszeseket ért verbális támadások, amelyek egy kormányváltás esetén a fizikai megsemmisítést, a földönfutóvá tételt lebegtetik. Az erről szóló írásunkat ide kattintva olvashatják el.