Gedeon napja van. | 2024.03.28

Az Újpest ellen megszakadt a ZTE rossz sorozata

2021-02-20 18:50:00

A házigazda Zalaegerszeg háromgólos győzelmet aratott az Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának első szombati mérkőzésén.

     A ZTE idén először tudta begyűjteni a három pontot, ezzel megszakadt a hatmeccses nyeretlenségi sorozata.
    
    OTP Bank Liga, 22. forduló:
ZTE FC-Újpest FC 3-0 (1-0)
--------------------------
Zalaegerszeg, zárt kapus, v.: Vad II
    gólszerzők: Favorov (34., 11-esből), Szánthó (61.), Koszta (78.)
    sárga lap: Katona M. (22.), Szakály P. (56.)

    ZTE FC:
    -------
Demjén - Lesjak, Kálnoki-Kis, Bobál D. - Szánthó (Tanasin, 81.), Favorov, Tajti (Gergényi, 73.), Bedi, Sankovic - Koszta (Zimonyi, 81.), Könyves (Babati, 76.)

    Újpest:
    -------
Banai - Pauljevic, Kastrati, Ristevski, Antonov - Csongvai, Onovo - Katona M. (Beridze, a szünetben), Mitrovic, Stieber Z. (Croizet, 66.) - Szakály P. (Perosevic, 66.) 

    Az első fél óra viszonylag eseménytelenül telt, nagyobb helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A csapatok sokáig nem kockáztattak, aztán az első váratlanabb megmozdulásból - Könyves a 16-oson belül egy csellel megverte Ristevskit, aki buktatta őt - mindjárt büntető lett. Ezt Favorov magabiztosan értékesítette, és miután a folytatás is mezőnyjátékot hozott, zalaegerszegi előnnyel fordultak a felek.
    A második félidőben ugyan elkezdett támadni az Újpest, de a próbálkozásai elhaltak a 16-os előtt, a hazaiak viszont - egy nagy védelmi hiba után - tovább növelték előnyüket. A hajrában inkább a zalaegerszegiek birtokolták a labdát, és egy újabb elképesztő Ristevski-hibát kihasználva végképp el is döntötték a mérkőzést.