Gedeon napja van. | 2024.03.28

Ukrajnában több mint 25 ezren haltak bele már a betegségbe

2021-02-20 14:19:00

Ukrajnában továbbra is stagnál a koronavírus terjedésének üteme, az előző két naphoz hasonlóan szombatra is több mint hatezer új beteget jegyeztek fel, megint sokan kerültek kórházba, a járvány kezdete óta elhunytak száma pedig meghaladta a 25 ezret.

    A hivatalos adatok alapján az elmúlt napon 6295 új esettel 1 299 967-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 73 áldozattal 25 045-re. Eddig 1 144 516-en gyógyultak meg, közülük az előző nap mintegy 4500-an, az aktív betegek száma így csaknem 1700-zal 130 406-ra nőtt.
    Az előző nap megint különösen sok, 2225 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba, az előző két napban is hasonlóan magas volt a számuk.
    A legtöbb új beteget, 738-at az elmúlt napokhoz hasonlóan ismét a nyugati országrészben lévő Ivano-Frankivszk megyében jegyezték fel. A régióban már elkezdtek egy mobilkórházat is felállítani, ugyanis súlyosan leterheltté váltak a helyi egészségügyi intézmények.
    Viktor Ljasko országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese egy tévéműsorban közölte, hogy három nyugat-ukrajnai régióban, Kárpátalján, Ivano-Frankivszk és Csernyivci megyékben az ottani rossz járványhelyzet miatt egy hétre teljesen leállítják az összes szórakozó- és vendéglátóhely működését. Szavai szerint a fertőzés terjedése ezekben a régiókban egyértelműen kapcsolatba hozható a turizmussal, ezért van szükség erre az intézkedésre.
    Ukrajnában hétfőtől térnek vissza ismét a karantén adaptív változatára, amelynek alapján az országban régiónként eltérő korlátozások lesznek érvényben a helyi járványhelyzettől függően, és ismét négyfajta színes zónába sorolják a térségeket, illetve a településeket. Ez várhatóan április végéig lesz érvényben.