Csongor napja van. | 2024.04.16

A Mesterséges Intelligencia Koalíció tagja lett a Nébih

2021-02-19 12:29:14

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz - közölte a Nébih az MTI-vel pénteken.

    A fórumban való közreműködéssel a Nébih a digitális agrár-ökoszisztéma egyik motorjává válhat. Mint írták, a hivatalnál már jelenleg is meglévő nagy mennyiségű információ pedig lehetővé teszi a hatékony részvételt a közös ágazati adattér létrehozásának megvalósításában.
    A közlemény szerint a mesterséges intelligencia (MI) sikerének alapköve a szakértők, illetve egyéb piaci, kormányzati szereplők megfelelően motivált, összeghangolt működése, így a Mesterséges Intelligencia Koalíció által biztosított szakmai és konzultációs fórum kiváló lehetőséget teremt a szorosabb partneri kapcsolatok kialakításához. A koalícióhoz csatlakozással a Nébih eredményesen hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország az EU legsikeresebb tagországaihoz sorolható nemzetté váljon az IT technológia rohamos fejlődésének világában.
    A platform kiváló lehetőséget biztosít a Mesterséges Intelligencia Koalícióban résztvevő állami, piaci és egyéb szereplőknek, hogy közösen határozzák meg, alakítsák ki azokat a fejlődési irányokat, és lehetőségeket, amelyek hozzájárulnak a digitalizációs törekvések érvényre juttatásához.
    Az MI Koalíció közel 300 tagszervezetet, több mint ezer szakértőt tudhat tagjai között, akik 6 munkacsoportban dolgoznak, a szervezet folyamatosan bővül. A koalíció elnöksége a tagszervezetek képviselői előtt fél évente plenáris ülésen értékeli a megelőző időszak eredményeit, illetve kijelöli a középtávú feladatokat.