Auguszta napja van. | 2024.03.29

Völner: Magyarország az egyik legjobban átoltott ország lehet az EU-ban

2021-02-16 13:05:00

Magyarország - a kínai és az orosz vakcina miatt - 3,5 millió emberrel többet tud beoltani május végéig annál, mint ha csak brüsszeli beszerzéssel számolhatna - mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló kormányzati törvényjavaslat keddi vitájában, az Országgyűlésben.

    Völner Pál kifejtette: a javaslat célja, hogy a kormány által elrendelt veszélyhelyzet kihirdetésével egyetértve az azóta meghozott összes intézkedést megerősítse és meghosszabbítsa hatályukat.
    Hangsúlyozta, hogy járványügyi szakértők szerint indokolt a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedések további fenntartása.
    A lazítás ideje még nem jött el, de a kormány reméli, ez sincs már olyan messze - fogalmazott az államtitkár.
    Közölte: a kormány mindent megtesz, hogy minél több oltás álljon rendelkezésre, így akár már júniusra elérhető lehet a 70 százalékos átoltottság. Ezzel Magyarország az egyik legjobban átoltott ország lehet az EU-ban, a korlátozásokat is hamarabb lehetne feloldani a többi országhoz képest, és a gazdaság újraindításában is az a cél, hogy a leggyorsabbak között legyen az ország - mondta.