Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tíztonnányi illegális fémhulladékot foglalt le a NAV

2021-02-15 11:45:00

Csaknem tíztonnányi illegális fémhulladékot találtak "egy észak-magyarországi város" fémkereskedelmi telephelyén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

    A pénzügyőrök éppen akkor érkeztek a helyszínre, amikor az udvaron az alkalmazottak égetett rézkábeleket pakoltak egy teherautóba, a mintegy tíztonnányi engedélyköteles fémhulladék eredetét azonban a fémkereskedő nem tudta igazolni - írták. Megjegyezték, hogy többszöri felszólítás után csak akkor nyitották ki nekik a telephely kapuját, amikor a szolgálati autóik megkülönböztető jelzését használták.
    Hangsúlyozták: fémkereskedő égetett kábelt kizárólag közszolgáltatást nyújtó gazdálkodó szervezettől vehet át, de ennek a kereskedőnek nem is volt ilyen engedélye.
    A pénzügyőrök a fémhulladékot lefoglalták, és készletnyilvántartás pontatlan vezetése, bejelentés nélküli foglalkoztatás, valamint a beszerzési bizonylatokra vonatkozó előírások megsértése miatt több mint négymillió forint bírságot szabtak ki - áll a közleményben.