Gedeon napja van. | 2024.03.28

A BorsodChem elnyerte az EcoVadis legmagasabb fenntarthatósági besorolását

2021-02-14 07:58:15

A BorsodChem a 2020-ban végzett fenntarthatósági és vállalati társadalmi felelősségvállalási (CSR) tevékenységéért elnyerte az EcoVadis Platina medált, amivel az értékelésben bevont vegyipari és rokon ágazatokban működő vállalatok legjobb 1 százalékába került - közölte a vállalat az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint az egyedi módszertannal dolgozó, független EcoVadis nemzetközi minősítő szervezet 160 országban, 200 iparágban mintegy 75 000 szervezet fenntarthatósági tevékenységét elemzi. Elsősorban azt értékelik, hogy egy vállalat mennyire integrálta a fenntarthatóság és a CSR alapelveit az üzleti és menedzsment rendszerébe, beleértve a globális ellátási láncokban szereplő vállalatokat.
    Az EcoVadis minősítése a BorsodChem működési alapelveinek, folyamatainak felülvizsgálatán és értékelésén alapul. Az eddiginél is magasabb pontszáma annak köszönhető, hogy a vállalat átfogó fenntarthatósági irányelveket követ, aktívan közreműködik nemzetközi szakmai szervezetek munkájában, és jelentős javulást ért el a fenntartható beszerzés területén - írják a közleményben.
    Az EcoVadis komplex és egységes értékelési módszertanának segítségével a BorsodChem fel tudja deríteni az iparág számára mérvadó elsődleges fenntarthatósági kockázatokat, a szabályozási környezet változásait, valamint kiválaszthatja az aktuális fókuszterületeket, és megoszthatja a jó gyakorlatokat - tették hozzá.
    A BorsodChem Zrt. a poliuretán műanyagok egyik fő alapanyagcsoportját képező MDI és TDI izocianátok, továbbá PVC porok, valamint speciális vegyi- és alapanyagok egyik vezető európai gyártója. Vegyipari nyersanyagokat biztosít számos iparág, például a járműipar, építőipar, cipő- és ruhaipar, bútoripar, gyógyszeripar és gumiipar számára.
    Nyilvános céginformációk szerint a kínai Wanhua Chemical Group Co. Ltd csoporthoz tartozó társaság 2019. évi értékesítési árbevétele közel 1,412 milliárd euró, adózott eredménye mintegy 168 millió euró volt. 2018-ban árbevétele 1,758 milliárd euró, adózott eredménye 443,9 millió euró volt.
    A BorsodChem csaknem 3 ezer dolgozót foglalkoztat.