Andrea napja van. | 2024.04.18

Prostituáltakat kizsákmányoló bűnszervezet tagjai ellen emelt vádat az ügyészség

2021-02-10 11:05:00

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy bűnszervezet kilenc tagja ellen, akik éveken keresztül fiatal nőket szállítottak Németországba, majd prostitúcióval szerzett keresetük nagy részét elvették tőlük.

    Martossy György megbízott főügyész az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, a bandát egy budapesti testvérpár irányította; ők egy hamburgi bordélyházba toboroztak, főként Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szegényebb településeiről fiatal lányokat.
    A szervezet tagjai közül egyesek a nők felkutatásáért és beszervezéséért, mások Hamburgba szállításukért, valamint az ottani munkavégzésük felügyeletéért voltak felelősek. A kizsákmányolt nők prostitúcióból származó bevételének több mint felét - egyes sértettek esetében a teljes keresményüket - elvették, majd egymás között elosztották. A bűnszervezet vezetői ebből luxus életszínvonalat teremtettek maguknak, számtalan arany ékszer és több nagy értékű személygépkocsit foglaltak le tőlük - ismertette a főügyészségi vezető.
    A vádlottakat 2019 áprilisában fogták el Magyarországon, a rendőri akcióval egy időben a hamburgi bordélyházban is kutatást tartott a német rendőrség, magyar ügyészi és rendőri részvétellel.
    A főügyészség a bandatagokat több rendbeli, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntettével, illetve néhányukat kitartottsággal vádolja. Vádiratukban valamennyi elkövetővel szemben hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabására és közügyektől eltiltásra tettek indítványt.