Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nagy István: az Agrár Széchenyi Kártya hatékony segítséget ad a mezőgazdasági vállalkozóknak

2021-02-09 12:16:27

Az Agrár Széchenyi Kártya (ASZK) tíz éve nyújt hatékony segítséget, kedvező finanszírozási lehetőséget a mezőgazdasági vállalkozások számára - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

    Elmondta: tavaly alapjaiban alakult át a Széchenyi Kártya Program, az Agrár Széchenyi Kártya Plusz az első volt a krízistermékek sorában, ezzel az Agrárminisztérium az elsők között reagált a járványhelyzetre.
    Ismertette, hogy a tavaly tavasszal indult, 100 százalék kamattámogatás, kezességi díj- és költségtámogatású és 90 százalékra emelt kezességvállalással működő Agrár Széchenyi Kártya Plusz iránt várakozáson felüli volt az érdeklődés, a 2020 végéig működő konstrukcióban mintegy 5100 befogadott ügyletben csaknem 97 milliárd forint hitelt helyeztek ki.
    Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a Széchenyi Kártya Program 18 éve szakpolitikai finanszírozási eszköztár, az állam és a piac közös sikerterméke. Bejelentette, hogy az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitel eddigi 100 millió forint maximális keretét 200 millió forintra emelték az idén.