Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tíz év börtönre ítélték a lakótársát leszúró férfit

2021-02-05 12:59:00

Emberölés miatt nem jogerősen tíz év börtönre ítélt a Kecskeméti Törvényszék egy 55 éves kiskunfélegyházi férfit, aki leszúrta lakótársát - közölte a bíróság szóvivője pénteken az MTI-vel.

    Sárközy Szabolcs tájékoztatása szerint az elítélt férfi barátnőjével 2019-ben a kiskunfélegyházi hajléktalanszállóról olyan házba költözött, ahol nem volt áram, és mindössze egyetlen helyisége volt lakhatásra alkalmas. A páron kívül a szobában lakott a tulajdonos és az ügy sértettje is. A vádlott és a sértett rendszeresen italozott, ilyenkor gyakoriak voltak közöttük a viták, mivel a sértett közeledni próbált a vádlott barátnőjéhez.     Egy novemberi napon több liter bor fogyasztása után ismét összeszólalkozott a két férfi, össze is verekedtek. A vádlott előbb megfenyegette, majd egy zsebkéssel mellkason szúrta a sértettet. Lakótársa a helyszínen belehalt sérüléseibe.
    A bíróság emberölés miatt tíz év börtönbüntetésre ítélte a letartóztatásban lévő férfit.
    Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést - olvasható a közleményben.