Andrea napja van. | 2024.04.18

Időjárás-jelentés

2021-02-03 17:39:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    A Kelet-európai-síkság felett gyenge anticiklon található. Arrafelé a legtöbb helyen erősen felhős, párás, néhol borult idő van. Kevés a csapadék, csak a Volga déli folyása mentén esik több helyen az eső.
    Magasnyomás alakítja a mediterrán térség időjárását is, de arrafelé jóval többet süt a nap, tavaszias idő van.
    Európa többi részén változékonyabb idő van, amit egy frontrendszer okoz. A legnagyobb mennyiségű csapadék a Brit-szigeteken, valamint a Pireneusok nyugati részén esik, de Németországban, Lengyelországban és Franciaországban is sokfelé fordul elő eső, a Balti-tenger térségében és a hegyekben pedig havazás.
    Csütörtök estig a Kárpát-medence fölött több időjárási front is áthalad, a téli időszakokra jellemző módon a hidegfront mögött több fokkal magasabb lesz a csúcshőmérséklet.

    Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
    -----------------------------------------------------

    Az Északi-középhegység és az Alföld északkeleti részein borult, párás marad az idő. Éjjel többnyire erősen felhős lesz az ég, határozottabb szakadozás hajnalban kezdődik. Csütörtök napközben már csak kevés felhő zavarhatja a napsütést. Estétől az északi megyékben ismét eleredhet az eső, hajnalban a déli, keleti határ mentén is előfordulhat gyenge eső, zápor, majd megszűnik a csapadék. A délnyugati szél szerdán jellemzően a Dunántúlon, csütörtökön pedig keleten lesz erős, sőt az Északi-középhegységben viharossá fokozódik.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között várható.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 10, 16 fok között alakul, északkeleten ennél hidegebb, míg délen melegebb, akár 17 fok is lehet.