Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Budapest-Győr vonalon helyreállt a vasúti menetrend

2021-02-02 20:50:11

Helyreállt a vasúti menetrend a Budapest-Győr vonalon kedd kora reggelre, miután hétfő  késő estére visszaemelték a Tatabányánál kisiklott kocsit, és hajnalra a műszaki mentés is befejeződött - közölte a Mávinform.

A vonatok már jelentősebb korlátozások nélkül, teljes útvonalon közlekedhetnek, esetenként 5-10 perccel hosszabb menetidők még előfordulhatnak a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon - tették hozzá.

Közölték azt is, hogy már nem kell pótlóbuszra átszállni Tatabánya és Tata között, és az M4 metróra sem érvényesek a vasúti jegyek, bérletek. A közlemény emlékeztet arra, hogy hétfő délben a tatabányai állomásnál a GYSEV Keleti pályaudvarról Sopronba tartó Lővér InterCity-jének egy kocsija kisiklott az első két tengelyével. Személyi sérülés nem történt. 

A helyreállításig szünetelt a vonatközlekedés Tatabányán, emiatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon, illetve a Győr-Sopron és a Győr-Szombathely viszonylaton közlekedő vonatok menetideje jelentősen meghosszabbodott. Tatabánya és Tata között pótlóbuszok szállították az utasokat, átszállásokkal lehetett csak közlekedni. A korlátozások miatt az M4-es metró vonalán elfogadták a vasúti jegyeket és bérleteket.