Emma napja van. | 2024.04.19

ÉRV: Bolygónk léte a tét

2021-02-02 16:30:00

 

Az ÉRV. Zrt. kétéves programsorozatot indít szolgáltatási területén, melynek témái között kiemelten szerepel a fenntartható vízbázisvédelem, az észszerű vízfelhasználás, a tudatos közműhasználat, a víziközmű-szakma presztízsének növelése és a természeti környezet védelmére fókuszáló szemléletformálás. A 136 275 000 Ft millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével megvalósuló KEHOP-2.1.7.-19-2019-00024 „A tiszta víz titka" - szemléletformáló program az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. megvalósításában” elnevezésű program keretében ezúttal a VIZES ÉLŐHELYEK VILÁGNAPJÁHOZ csatlakozva kívánja felhívni a szolgáltató nagyvállalat a lakosság figyelmét az ivóvízbázisok megóvásának fontosságára.

 

A társadalmi felelősségvállalás keretében elindított szemléletformáló program célja, hogy a lakosság figyelmét széles körben felhívja a bolygónkat fenyegető klímakatasztrófára, az egyén felelősségére és a megelőzés módjaira. Mindehhez szorosan hozzátartozik az ivóvízellátó és szennyvízkezelő rendszerek működtetésének általános megismertetése is, mely témák szintén hangsúlyt kapnak a programsorozatban.

 

Február másodika a VIZES ÉLŐHELYEK VILÁGNAPJA, annak emlékére, hogy 1971-ben ezen a napon írták alá a Ramsari Egyezmény néven ismertté vált nemzetközi megállapodást, a vizes élőhelyek és az ott élő madárvilág védelméért. Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. –   Magyarországon egyedülállóan – hat felszíni víztározót üzemeltet, melyek további vízbázisokkal együtt, kilenc regionális vízműrendszeren keresztül látják el a Heves, a Nógrád és a Borsod-Abaúj- Zemplén megyében élő lakosságot. A Társaság fennállása óta folyamatosan nagy hangsúlyt fektet a vízbázisait körül ölelő természeti értékek és az ökológiai egyensúly mindenkori fenntartására.

 

A VIZES ÉLŐHELYEK VILÁGNAPJÁRA ebben az évben az általános iskolásoknak szervezett online tájékoztatókkal és rajzpályázattal emlékezik meg az ÉRV. Zrt., melynek kiemelt témája a Rakaca-völgyi víztározó természeti környezete és a tározó mindennapjainkban betöltött jelentősége.

Az interaktív online esemény a KEHOP-2.1.7.-19-2019-00024„A tiszta víz titka" - szemléletformáló program az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. megvalósításában” elnevezésű program keretében valósul meg.

A további szemléletformáló eseményekről folyamatosan tájékoztatja a Társaság a lakosságot, bízva abban, hogy egyre többen kapcsolódnak a változatos programokhoz.

A projektről részletesebben a www.ervzrt.hu oldalon található információ.

 

További tájékoztatás kérhető:

 

ÉRV. ZRT. Kommunikációs és PR Iroda

 

Elérhetőségek: 06 48 514-500/135; 06 70 647 6605; kommunikacio@ervzrt.hu



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó