Andrea napja van. | 2024.04.18

A miskolci fürdők 79 dolgozója egy forint munkabért nem kap február elsejétől

2021-01-29 13:22:13

A Miskolci Fürdők kft. 79 dolgozójára csapott le a Veres-csomag. December 1-től mintegy 110 dolgozónak csökkentették jelentősen a bérét, február 1-től 79 alkalmazottnak egy forintot sem fizetnek. Úgynevezett fizetés nélküli állásidőbe helyezik őket. Az embertelen megszorítás többnyire az átlag alatt kereső fizikai állományt érinti.

Miskolc baloldali felszabadítása megszállása óta eltelt 15 hónapban, egyik embertelen megszorítás a másikat éri. Az import elvtársak és a baloldali haverok által uralt városi tulajdonú cégekben a legnagyobb hátrány a fizikai dolgozókat éri. Tőlük vonják el a fizetésük felét vagy egészét, veszik el a béren kívüli juttatásokat.

Ugyanakkor a "felszabadítók" bőkezűen osztogatták maguknak és a baloldali haveroknak a milliós juttatásokat, gépkocsi használatot, tiszteletdíjakat, tanácsnoki díjakat, meg a jó ég tudja még miket. Egy Miskolchoz hasonló méretű városnak nem volna szabad, hogy gondot jelentsen a fürdők dolgozóinak a fizetése. Debrecenben a városi alkalmazottak nem szenvedik el a miskolcihoz hasonló tortúrákat.

Veres Pál háta mögött visszakúszott baloldaliak a múltban, és a jelenben is csak leépítésben, megszorításokban, áremelésekben, baráti privatizációkban, a dolgozók vadkapitalista módon való kizsákmányolásában tudnak gondolkozni. Veres Pál "mi miskolciak egy nagy család vagyunk" ideája már régen megbukott a "virágzó Nagy-Miskolc" lázálmával együtt. A miskolci tragikus állapotok egy időutazás, amely bepillantást enged a jövőbe. 2022-ben pontosan ez várna az országra. 

(Itt olvashatja korábbi írásunkat.)



Képújság
Sajómente Média Alapítvány