Auguszta napja van. | 2024.03.29

KTK: amíg a baloldal üres politikai akciókkal van elfoglalva, a kormány a védekezéssel és a vakcinabeszerzéssel

2021-01-26 19:49:00

Amíg a baloldal üres politikai akciókkal, kamuvideókkal, a védekezés akadályozásával és a védőoltás elleni kampánnyal van elfoglalva, a kormány továbbra is a járvány elleni egészségügyi, gazdasági védekezéssel és a vakcinabeszerzéssel - olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

    A KTK arra reagált, hogy az öt ellenzéki parlamenti frakció és a parlamenten kívüli Momentum kedden kezdeményezte az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását a koronavírus-járvány kezelését célzó, szerintük elégtelen kormányzati intézkedések megvitatására.
    A közleményben úgy fogalmaztak: amíg a baloldal "kamuvideókat gyárt", "halálkampányt folytat" és támadja a védekezésben résztvevőket, addig a magyar orvosok és ápolók jelenleg is több ezer koronavírusos beteget gyógyítanak a kórházakban, a magyar rendőrök és katonák pedig biztosítják a rendet, a védelmi intézkedések betartását, és védik Magyarország határait a "baloldal által felkarolt migránsoktól".
    Amíg a baloldal oltás- és vakcinaellenes kampányt folytat, a kormány mindent megtesz azért, hogy mielőbb legyen elég vakcina az idős emberek életének védelméhez, a magyar emberek tömeges oltásához és az ország újranyitásához - írták.
    Hozzátették: amíg a baloldal eddig csak arra volt képes, hogy az általa vezetett településeken sorra emelje a lakosságot és a vállalkozásokat terhelő adókat, a kormány a járványhelyzetben is bővíti a gyermekes családok támogatását, az otthonteremtési támogatásokat, visszaépíti a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, csökkenti a magyar vállalkozások adóterheit és bértámogatást biztosít nekik.