Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szánthó Miklós: a baloldal rá akarta "tolni" a Jobbikot a Fideszre

2021-01-26 17:15:00

Úgy tűnt, a baloldal politikai stratégiája az volt, hogy "rátolja" a Jobbikot a Fideszre, és - legalábbis a szavak szintjén - nácizmus elleni harcot hirdessen - mondta az Alapjogokért Központ igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

    Szánthó Miklós elmondta, az Alapjogokért Központ "szembesítő kampánya" során feltárták például, hogy az elmúlt tíz évben a baloldal kommunikációs stratégiájának lényege az volt, hogy a "Fidesznek van szüksége a nácik szavazatára, de ennek a baloldalnak, például a Demokratikus Koalíciónak, Vadai Ágnesnek nincs szükségük a nácik szavazatára".
    Hozzátette, ez a "politikai alapállás" volt jellemző egészen 2017-2018-ig a Jobbik részéről is, amelynek politikusai "súlyos" antikommunista és antiszemita kijelentéseket tettek.
    Mára azonban - mondta Szánthó Miklós - ez jelentőségét veszítette, úgy tűnik, hogy a baloldal befogadta a Jobbikot, s "valójában az elvtelenség lett a habarcsa az ellenzéki együttműködésnek".
    Az igazgató úgy fogalmazott, egy "szivárványos ördögkoalíció" született az ellenzéki összefogással.
    Kampányukkal arra akarnak rámutatni, hogy milyen álságos a baloldal, hiszen soha nem is akart fellépni az igazi fasizmussal szemben, hanem csak "riogatni" akart a fasizmus rémével - tette hozzá.
    Szánthó Miklós szerint érdekes helyzet állna elő, ha Jakab Péter, a Jobbik elnöke vezetné "Gyurcsány Ferenc listáját", hiszen Jakab aktívan részt vett abban a korszakban, amikor a Jobbik még valóban antiszemita párt volt.
    Az igazgató a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, az ellenzéki összefogásnak ára van, hiszen így minden erkölcsi alapjukat elveszítik arra, hogy kioktassanak bárkit bármiről.