Auguszta napja van. | 2024.03.29

Hetvenmilliós eszközfejlesztés valósult meg az egri kórházban

2021-01-19 16:50:00

A koronavírus-járvány elleni hatékony védekezést is segítik azok az új ágyak, melyek az Országos Kórházi Főigazgatóság kiemelt pályázati programján keresztül érkeztek az egri Markhot Ferenc kórházba - tudatta a gyógyító intézmény sajtóreferense kedden az MTI-vel.

    Szegedi Erzsébet tájékoztatása szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) Egységes ápolási eszközpark kialakítása című projektjének részeként beszerzett újabb húsz, korszerű ágyat a kórház neurológiai osztályán helyezik el, segítve ezzel a stroke-on átesett betegek szakszerű kezelését, mielőbbi gyógyulását, valamint a szakdolgozók munkáját.
    Az eszközök mindegyike elektromos vezérlésű, felfekvés elleni matraccal ellátott, közülük öt magas színvonalú, intenzív betegellátást támogató, multifunkciós kiegészítőkkel is felszerelt.  
    A sajtóreferens emlékeztetett: a mostani, közel 70 millió forint értékű fejlesztésen kívül tavaly 137 modern, beépített infúziós állvánnyal is rendelkező ágyat kapott az egri intézmény, melyeket az intenzív betegellátásban: a kardiológiai, az ortopédiai és a traumatológiai osztályon helyeztek el.