Emma napja van. | 2024.04.19

A Pedagógusok Szakszervezete üdvözli, hogy kifizetik a felvételiztető tanárok munkáját

2021-01-19 15:13:00

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) üdvözli, hogy a Klebelsberg Központtal folytatott hosszas tárgyalásai eredményeként kifizetik a középiskolai felvételiben közreműködő tanárok szombati munkáját.

    A szakszervezet az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében rámutatott: jogos elvárás volt korábban is, hogy az elvégzett hétvégi munkájukért kapják meg a juttatást a tanárok, de eddig ezt nem sikerült kiharcolni, ám a koronavírus-járványban megtalálták rá a fedezetet.
    A PSZ ugyanakkor elvárja - folytatták -, hogy ne kelljen minden tanévben harcolni a jogos díjazásért, ezért határozottan kéri a kormányt: miként az érettségiztető pedagógusok esetében, a középiskolai felvételikben közreműködő tanárok, teszteket javító pedagógusok munkáját is fizessék ki minden évben, jogszabályban rögzített módon.
    A szakszervezet reményét fejezte ki, hogy a Klebelsberg Központ, illetve a tankerületek példáját a szakképző intézmények felvételiztető oktatói esetében a szakképzési centrumok is követik.
    A tesztet kitöltő diákok, az oktatásban dolgozók egészségének védelme kiemelten fontos a január 23-ai felvételin és a kijelölt pótnapokon is - hangsúlyozták, hozzátéve: a további esetleges fertőzések megakadályozására minden járványügyi előírás szigorú betartását kéri a vizsgaszervezőktől a Pedagógusok Szakszervezete.