Auguszta napja van. | 2024.03.29

Letartóztattak egy embercsempészettel gyanúsított szerb férfit

2021-01-15 17:15:06

Egy embercsempészettel gyanúsított szerb férfi letartóztatásáról döntött a Budakörnyéki Járásbíróság.

     A Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztálya az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben azt írta: az eljárás adatai szerint kedden "egy tucat" külföldi állampolgár jutott be Magyarországra a szerb határon illegálisan. A külföldieket egy előre megbeszélt helyen vette fel kisteherautójával a szerb férfi, majd Ausztria felé indultak. Nem sokkal később az M0-s autóúton rendőrök tartóztatták fel a járművet, majd a sofőrt elfogták és őrizetbe vették.
    A szerb férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt nyomoz.
    Az ügyészi indítvány szerint miután a gyanúsított magyarországi lakcímmel és tartózkodási engedéllyel nem rendelkezik, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne. Továbbá a terhére rótt bűncselekmény jelentős tárgyi súlya miatt jelenléte csak a letartóztatással biztosítható.
    A Budakörnyéki Járásbíróság a távmeghallgatás útján megtartott ülésen meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve 30 napra elrendelte letartóztatását. A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezett, a végzés nem végleges, de végrehajtható.