Auguszta napja van. | 2024.03.29

Bíróság elé áll a sajószentpéteri zaklató!

2021-01-11 15:19:58

Több hatóságnál feljelentette, és volt olyan nap, amikor több mint hetven alkalommal hívta volt élettársát egy sajószentpéteri férfi. A rendőrök a zaklatás miatt indított ügy vizsgálatát befejezték.

Zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 44 éves sajószentpéteri férfival szemben. A gyanúsított 2020 áprilisától, huzamosabb ideig, napi rendszerességgel telefonon zaklatta volt párját. A sértett életét az állandósult  - naponta több alkalommal a hajnalban, vagy akár éjszaka is előforduló - molesztálás, fenyegetőzés ellehetetlenítette. Előfordult, hogy egy nap hetvenkét alkalommal telefonált a férfi, aki volt párját ráadásul több hatóságnál fel is jelentette.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki más életébe rendszeresen, önkényesen beleavatkozik, akkor e vétség elkövetése akár szabadságvesztéssel is büntethető. Súlyosító körülmény, ha a háborgató jellegű zaklatást házastárs, volt házastárs, élettárs vagy volt élettárs sérelmére követik el.