Auguszta napja van. | 2024.03.29

Megtalálták a Karcagon megölt nő holttestét - FRISSÍTETT

2021-01-08 20:22:00

Megtalálták a tavaly decemberben Karcagon megölt nő holttestét - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-vel.

    A Szolnoki Törvényszék később arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Szolnoki Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a harmincas éveiben járó férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte korábbi élettársát tavaly december 22-én egy karcagi családi házban.
    A bíróság - amellett, hogy a férfi az idézésre nem jelent meg a rendőrségen -, azért rendelte el az egyébként büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatását, mert az általa a megalapozott gyanú szerint elkövetett bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyú, a büntető törvénykönyv 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni - közölték. A döntés indokolása szerint tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított elszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. A letartóztatás elrendeléséről szóló döntés végleges.
    Az emberöléssel gyanúsított 32 éves felsőlajosi férfi, a nő korábbi élettársa január 7-én beismerte, hogy áldozatát - korábbi állításával ellentétben - nem a Dunába dobta, hanem lakhelyének közelében elásta. A megyei rendőr-főkapitányság munkatársai még aznap megtalálták a holttestet.
    Az MTI korábbi híre szerint egy karcagi nő eltűnése ügyében kezdett eljárást a Karcagi Rendőrkapitányság tavaly december 24-én. A rendőri intézkedések következtében több körülményt is értékelt a hatóság és további érdemi adatok kerültek felszínre, miután Lajosmizsénél, egy erdős területen megtalálták az eltűnt nő ruháit. A nyomozók arra következtettek, hogy a keresett nő bűncselekmény áldozata lett. B. Attila elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy szóváltást követően bántalmazta áldozatát, aki ennek következtében meghalt.