Auguszta napja van. | 2024.03.29

Vádat emeltek egy férfiakat megtévesztő és megkárosító nő ellen

2021-01-07 11:00:15

Vádat emeltek egy középkorú nővel szemben, aki több mint három éven át csaknem kilencven férfit tévesztett és károsított meg hamis társkereső profilok mögé bújva - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.

    Saághy Flóra közölte, a 2014 júniusa és 2017 novembere között munkahellyel nem rendelkező, magát a sértettektől szerzett pénzből fenntartó nőt 86 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással vádolják.
    A vádirat szerint a nő 2014-ben különböző internetes társkereső oldalakon regisztrálta magát többnyire álneveken, és a profilokba mások képét töltötte fel. A vádlott fokozatosan elnyerte a vele kapcsolatba lépő férfiak bizalmát, majd hamarosan anyagi segítséget kért tőlük, átmeneti pénzügyi gondokra hivatkozva.
    Állítólagos anyagi nehézségeit különböző, valótlan történetekkel indokolta: hol azt állította, hogy jól működő mezőgazdasági vállalkozást üzemeltet, azonban bankszámláját zárolták, hol gyermeke váratlan betegségével kapcsolatos kiadásokra, vagy könyvelői hiba okozta nehézségekre hivatkozott. Ezért kölcsönként különböző pénzösszegek átutalását kérte, részben a saját, részben gyermekei, illetve egy ismerőse nevére vezetett bankszámlákra; őket nem tájékoztatta az átutalások eredetéről.
    A valótlan történetekkel megtévesztett sértetteknek a nő valamennyi esetben azt ígérte, hogy a kölcsönkapott összegeket rövid határidőn belül visszafizeti, erre azonban sosem került sor, és az nem is állt szándékában.
    A több mint három év alatt a nő 86 férfitól csalt ki 1500 és 100 ezer forint közötti összegeket, összesen több mint 3 millió forint kárt okozva - tudatta az ügyész.