Andrea napja van. | 2024.04.18

Vádat emeltek egy tamási férfi ellen, aki bántalmazta volt élettársát

2021-01-05 13:15:00

Vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség egy tamási férfi ellen, aki fia segítségével megkötözte korábbi élettársát, és bántalmazta annak partnerét - közölte a Tolna Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

    A 45 éves férfi és az akkor még fiatalkorú fia múlt év február 7-én követte el a bűncselekményt.
    A vádlott arccal előre egy fotelba nyomta az asszonyt, majd gyorskötözővel a csuklóit hátrakötözte, miközben a fiú lefogta édesanyja kezeit. A sértett ki tudott szabadulni, majd kimenekült a házból.
    A vádlott és a nő viszonya 2019-ben romlott meg, a férfi ekkortól - általában a fiuk jelenlétében - megalázta, félelemben tartotta, és megöléssel fenyegette a nőt, annak új élettársát zaklatta és bántalmazta. A férfi egy távcsöves lőfegyvert is vásárolt hangtompítóval, lőszerekkel, melyek tartására nem volt engedélye, a fegyverrel a présházuk udvarán a fiatalkorú vádlottat is lőni tanította.
    Az ügyészség szerint a vádlott azzal, hogy fiatalkorú gyermekét valamennyi bűncselekménybe bevonta, súlyosan megszegte szülői feladatából eredő kötelességét, ezzel gyermeke erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.
    Az ügyészség társtettesként, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a férfi és fia ellen. Az apát emellett kapcsolati erőszakkal, zaklatással, kiskorú veszélyeztetésével és lőfegyverrel visszaéléssel vádolja. A vádhatóság a letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetést, fiával szemben próbára bocsátást szorgalmaz a Tamási Járásbíróságánál - írták.