Auguszta napja van. | 2024.03.29

Gazdagabb karácsonya is lehetett volna a miskolci városi alkalmazottaknak

2021-01-02 10:53:26

Ha valakik, akkor a miskolciak drágán megfizettek a választási döntéseikért. Veres Pál háta mögött, a hatalomba visszasettenkedett, Jobbik mázzal leöntött baloldal nem tagadta meg önmagát. A járvány sújtotta 2020-ban arról harsogott, a gaz Fidesz-kormány tönkre akarja tenni Miskolcot! Kivérezteti az ellenzéki önkormányzatokat! Már ivóvízre sem fog jutni! 

A Miskolc Holdingot vezető, Siófokról havonta több millióért importált Dukai Zoltán elhencegte, 2,4 milliárd forintot takarítottak meg a múlt évben. Ha ezt az irdatlan nagy összeget kiosztanák 160 000 miskolci között - beleértve a ma született csecsemőket is - 15 000 Ft jutna lakosonként.  Ha a 3000 városi alkalmazott között osztanák ki év végi jutalomként - eddig minden évben kaptak - fejenként 800 000 Ft járna.

Egyelőre rejtély, hová tűnt ez az óriási pénz. Sem a miskolciak, sem a városnál dolgozók nem kapták meg, sőt a fürdők 110 alkalmazottjának a bérét, most csökkentették a felére. Egekben a szolgáltatások ára. A városban folyó fejlesztések az előző polgári vezetés munkájának köszönhető. Szemétben úszik az Avas, élhetetlenek Diósgyőr egyes kerületei. Perecesen olyan utak is léteznek, ahol az ott lakók derékig járnak a sárban. A diósgyőri közbiztonságról már ne is beszéljünk.

Míg a miskolciaknak 2020-ban szűk esztendő, addig a baloldali klientúrának nagyon is bőséges év jutott. Keserű szájízzel írják a különféle internetes felületeken a becsapott polgárok: míg tőlünk, a megélhetésünket veszélyeztető kemény pénzeket vesznek el, addig Velünk a Város koalíció egyes tagjai halmozzák az állásokat, drága új autókban parádéznak, és családtagjaikat jól fizető állásokba teszik. A baloldali haverikörnek meg lottó ötössel felérő álomjövedelmeket juttatnak.

Komoly fejtörést okoz az a kardinális kérdés, Veres Pál tisztában van-e a város gazdálkodásával? Átlátja-e pénz útját? Mennyire van tudatában Gyurcsány Ferenc körének gazdasági befolyására? Kikkel, milyen szerződések köttettek? A jelek szerint a polgármester érdemben, jelentősen nem tudja befolyásolni a város gazdálkodásának irányát.

Vajon Veres Pál elgondolkozott-e a gazdagon megterített szentesti asztalánál, hogy sok ezer miskolci polgárnak nem olyan a karácsonya, mint neki vagy a klientúrájának? Miskolcért keményen dolgozó városi alkalmazottak arra számítottak a magyarázkodó polgármesteri levél, a marék szaloncukor, és egy üveg (olcsó) pezsgő helyett, ha nem is százezreket, de néhány tízezer forintot kapnak az ünnepekre. 

A miskolci baloldal immár sokadjára rántja le a leplet magáról. Nem ért a normális gazdálkodáshoz, de hagyományaihoz hűen, mesterien tud sarcolni mindaddig, míg le nem vágja az utolsó aranytojást tojó tyúkot is. Aztán széttárja a karját, és másokat hibáztat a kudarcaiért.

A virágzó Nagy-Miskolcon, a baloldali önkormányzati képviselők, milliókkal a zsebükben, drága autókból magyarázzák a megsarcolt miskolciaknak, hogyan teszi tönkre a várost a Fidesz.

(Nyitókép Velünk a Város frakció. Forrása Facebook.)