Tivadar napja van. | 2024.04.20

50%-kal csökkentették a Miskolci Fürdők Kft. 110 dolgozójának a bérét

2020-12-30 14:32:13

A Miskolci Fürdők Kft. decembertől 160 dolgozójának a bérét csökkentette. Koreny György ügyvezető bejelentése szerint 110 fő havi bérét 50%-kal csökkentik, 33 fő a bérminimumot, 17 fő a korábbi fizetésének 75 %-át kapja. Az ügyvezető szerint cél a munkaerő megtartása.

A rozsdaövezeti Miskolcon a turisztika - köztük a fürdő - stratégiai ágazat. A kormány rengeteg pénzt ad ezeknek a fejlesztésére. Legutóbb 700 millió forintot adott a tapolcai fürdő üzemeltetésére, és 10 milliárd forintot a Diósgyőri Vár tovább építésére. (A linkre kattintva elolvashatja korábbi írásainkat.)

A baloldali vezetés képtelen a normális gazdálkodásra. A jövőt az adóemelésben, a privatizációban, a szolgáltatások elképesztő drágításában, és a folyamatos megszorításokban látja, ha elfogy náluk mások pénze. Az pedig mindig elfogy! Elfolyik a pénz a telhetetlen étvágyú klientúrára és a baloldali haverokra. Furcsa paradoxon a fürdőben dolgozók bérének embertelen csökkentése, és közben Veres Pál duplájára emelte Borkúti László, Velünk a Város frakció tagjának, tanácsnoki fizetését. (Korábbi írásunkat ide kattintva olvashatja el.)

(Címlapfotó: Barlangfürdő. Forrás: szallas.hu)