Emma napja van. | 2024.04.19

Másfél hónap után ismét rekordmértékű az új fertőzöttek száma Izraelben

2020-12-01 10:30:53

Másfél hónap után ismét rekordmértékű az új fertőzöttek száma Izraelben, október közepe óta először meghaladta az 1200-at az elmúlt 24 órában regisztrált új vírushordozók száma - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.

    Az elvégzett 57 428 tesztből 1227 pozitívnak bizonyult. A növekedés jelentős annak fényében is, hogy még csak részben történt meg a nyitás a szeptember közepén bevezetett országos karantén után.
    Utoljára október 16-én haladta meg a napi új esetek száma az 1200-at. A szakemberek arra figyelmeztették a kormányt, hogy ha a növekedés ellenére tovább folytatja az oktatási intézmények és a kereskedelmi hálózatok megnyitását, akkor az ország minden közösségi csoportjában felgyorsul majd járvány terjedése, amely jelenleg elsősorban az arabok és drúzok lakta településeken jelentős.
    Hétfő este összeült a koronavírus járvány ügyeivel foglalkozó korona-kabinet, és módosították a zárt légterű bevásárlóközpontok kísérleti megnyitásának szabályait: ezentúl kevesebb vásárlót engedhetnek be, mert a pénteken elindult kísérletre kisorsolt 15 plázában rendkívül nagy volt a zsúfoltság.
    Nachman As professzor, a járványügyi kérdésekért felelős koronabiztos kedden kijelentette, hogy a fertőzés terjedésével ismét vészhelyzet van, miközben az ország lakói úgy érzik, hogy már véget ért a koronajárvány.
    A mintegy kilencmilliós Izraelben eddig 337 373-an fertőződtek meg igazoltan koronavírussal. Jelenleg 10 513 aktív fertőzöttet tart nyilván az egészségügyi minisztérium honlapja.
    A SARS-CoV-2 vírus okozta  betegségben február óta 2865-en haltak meg Izraelben, jelenleg 507 koronavírusos beteget ápolnak a kórházakban országszerte, közülük 264-en súlyos állapotban vannak, és 99 embert lélegeztetőgépre kellett kapcsolni.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó