Emma napja van. | 2024.04.19

Újabb gondozatlan zsidó sírkertek újul meg

2020-11-30 19:30:41

Újabb negyvenhat gondozatlan zsidó sírkert újul meg 532 millió forint kormányzati forrásból - közölte a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) hétfőn az MTI-vel.

    Azt írták: a kormány támogatásával két ütemben újulnak meg a gondozatlan vagy elenyészőben lévő zsidó temetők. Az első, lezárult ütemben negyvenhárom sírkert újult meg 468 millió forintból. A második ütemre júniusban írt ki pályázatot a Mazsök. A százhat beérkezett pályázatból negyvenhat sírkert rendbetételét támogatja a közalapítvány.
    Kitértek arra: a Mazsök először 2018 januárjában írt ki pályázatot az európai kulturális örökség részét képező, Magyarország területén található gondozatlan, elenyészőben lévő zsidó sírkertek, sírhelyek rekonstrukciójának támogatására.
    A pályázatok elbírálásakor előnyt élveztek azok, akik a feladatot közfoglalkoztatottak bevonásával valósították meg, illetve akik fogadó szervezetként iskolai közösségi szolgálat program kidolgozásában és megvalósításában működtek közre.
    Előnyt élveztek továbbá azok is, akik védnökséget vállaltak a temető felett, vagy védnökséget szerveztek helyi, országos, illetve nemzetközi civil szervezetek, oktatási intézmények vagy közéleti szereplők, illetve a kulturális és tudományos élet elismert képviselőinek megnyerésével - olvasható a közleményben.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó