Emma napja van. | 2024.04.19

Időjárás-jelentés

2020-11-23 16:14:41

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    Szárazföldünk északi részén ciklonok és frontjaik vonulnak egymás után nyugatról kelet felé. Hatásukra Európa északi területein erősen felhős vagy borult az ég, és elsősorban a frontok mentén többfelé esik az eső, északon, északkeleten havazik. Ugyanakkor kontinensünk középső és déli vidékei fölött anticiklon húzódik. Területén gyengén felhős, napos és erősebben felhős, ködös tájak, időszakok egyaránt előfordulnak. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de néhol - főként a magasnyomás északi peremén - gyenge eső, ónos eső is kialakul.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet északkelettől délnyugat felé fokozatosan emelkedik, míg északkeleten -1, -8, addig délnyugaton 14, 21 fok között alakul a hőmérséklet a kora délutáni órákban. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását eleinte egy hullámzó hidegfront, majd egyre inkább magasnyomás határozza meg.

    Várható időjárás az ország területén kedd estig:
    ------------------------------------------------

    Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, és főként keleten még elszórtan eső várható, az északkeleti határnál havas eső, gyenge havazás is előfordulhat. Hétfő estétől észak felől felszakadozik, csökken a felhőzet, hajnalban helyenként - főként délnyugaton, északkeleten - köd, illetve rétegfelhőzet képződik. Kedden a köd, rétegfelhőzet feloszlása után többnyire gyengén felhős, napos idő lesz, de elsősorban északkeleten tartósabban ködös maradhat az idő. Általában mérsékelt marad a légmozgás, csak éjszaka élénkülhet meg néhol az északnyugati szél.  

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között valószínű.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 3 és 8 fok között alakul, csak a tartósabban ködös tájakon lesz 5 fok alatt a hőmérséklet.

kf bbsg bsa