Auguszta napja van. | 2024.03.29

Letartóztatták a Velencén elfogott kábítószer-kereskedőt és külföldi társát

2020-11-20 22:02:28

Letartóztatta a bíróság a Velencén elfogott kábítószer-kereskedőt és külföldi társát - közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

    A közlemény szerint a két férfi az év második felétől elfogásukig marihuána "nagykereskedelemmel" foglalkozott Budapesten. Egyikük ismeretlen körülmények között továbbértékesítésre több mint 45 kilogramm marihuánát szerzett meg és tárolt ferencvárosi lakásában és annak tárolójában. A gyanúsítottól 6 kilogramm marihuánát rendelt meg a másik férfi, aki miután átvette a kábítószert, autójával a Fejér megyei Velencére ment.
    A rendőrök ott megpróbálták intézkedés alá vonni, de a férfi az őt a járműből kiszállásra felszólító rendőrt elsodorva elmenekült a helyszínről, és csak később tudták elfogni.
    A szökni próbáló férfi ellen külön eljárásban közúti veszélyeztetés, valamint hivatalos személy elleni erőszak miatt is büntetőeljárás indult.
    A másik, a külföldi gyanúsított elfogásakor lakásán jelentős mennyiségű kábítószert és csaknem 8 millió forint készpénzt foglaltak le.
    A gyanú szerint a két büntetlen előéletű férfi a bűncselekményt hosszabb időn keresztül, életvitelszerűen, több társukkal együtt, szervezetten követte el, megélhetésüket feltehetően legalább részben ebből biztosították. A két férfi letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra rendelte el, őket jelentős mennyiségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják - írta az ügyészség.
    A rendőrség a police.hu oldalon csütörtökön közölte, hogy a főváros IX. kerületében őrizetbe vették azt a szerb férfit, akitől a Velencén szerdán elfogott díler vehette a kábítószert. A két embernél mintegy százmillió forint értékű marihuánát foglaltak le - tették hozzá.