Andrea napja van. | 2024.04.18

Tízmillió maszkot adományoz a CHI FU Hungary cégcsoport a magyar közintézményeknek

2020-11-11 09:58:21

Tízmillió védőmaszkot adományoz a Pápai Hús Kft. tulajdonosa, a CHI FU Hungary cégcsoport és Frank Liu magyar állampolgársággal is rendelkező nemzetközi befektető a közintézményeknek és a határon túli magyaroknak - közölte a cég szerdán az MTI-vel.

    Azt írták, hogy a maszkokat még novemberben a Külgazdasági és Külügyminisztérium közreműködésével juttatják el kívánt helyekre.
    Hozzátették, hogy nyolcmillió maszkot szánnak a magyarországi közintézményekben dolgozók részére a 174 regionális járási hivatal, illetve a 23 fővárosi kerületi hivatal közvetítésével.
    Kétmillió maszkot pedig a Magyarországgal szomszédos országokban élő magyar nemzeti közösségek részére a külhoni magyar társadalmi szervezetek közvetítésével juttatnak el: a romániai magyar közösségnek 1 184 000 darabot, a szlovákiai magyar közösségnek 400 ezer darabot, a szerbiai magyar közösségnek 250 ezer darabot, az ukrajnai magyar közösségnek 150 ezer darabot, a horvátországi magyar közösségnek tízezer darabot, a szlovéniai magyar közösségnek hatezer darabot.
    Közölték azt is, az európai uniós minőségi tanúsítvánnyal rendelkező egészségügyi maszkok értéke egymilliárd forint. Az adományozott egészségügyi maszkok Magyarországon legalább négymillió ember, külhonban pedig további legalább egymillió magyar ember eredményes járványügyi védekezéséhez járulhatnak hozzá.