Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: ha a baloldalon múlt volna, több százezer család és munkahely dőlt volna be

2020-11-06 21:53:20

Ha a baloldalon múlt volna, már több százezer család és munkahely dőlt volna be - olvasható a Fidesz közleményében, amelyet pénteken juttattak el az MTI-hez.

    A nagyobbik kormánypárt Kunhalmi Ágnes MSZP-társelnök azon nyilatkozatára reagált, amely szerint a kormány a koronavírus-járvány okozta válság kezelésére szánt gazdaságvédelmi alapból kizárólag a védekezésre, a családok, a nyugdíjasok helyzetének javítására, illetve a vállalkozások, a munkahelyek védelmére költsön. Továbbá tömeges és ingyenes tesztelést követelnek a szocialisták.
    A Fidesz hangsúlyozza, hogy a koronavírus-járvány több hónapja sújtja Európát és Magyarországot is. Egyszerre támadja az emberek egészségét, munkáját, a családok megélhetését.
    Ugyanakkor ha a baloldalon múlt volna - teszik hozzá -, már több százezer család és munkahely dőlt volna be, ugyanis az elmúlt hónapokban semmivel sem segítették a védekezést, csak kifejezetten akadályozták azt.
    A parlamentben sorra elutasították a járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezéshez, a családok védelméhez szükséges intézkedéseket és pénzügyi támogatásokat, helyette csak "saját hatalmi játékaikkal, kamuvideók és álhírek gyártásával, Magyarország lejáratásával" voltak elfoglalva - tartalmazza a közlemény.