Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tizenöt év fegyházra ítéltek egy nevelt lányait zaklató férfit

2020-10-29 12:12:06

Nevelése alatt álló lányok sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt első fokon tizenöt év börtönre ítélt egy pedofil férfit a Budapest Környéki Törvényszék.

    A törvényszék csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében a történteket felelevenítve azt írta: a vádlott és élettársa együtt nevelte két közös lányát és az nő korábbi házasságából született, 12 évesnél fiatalabb két kislányt. A vádlott 2016 márciusa és 2019 májusa között többször szexuálisan zaklatta kisebbik nevelt lányát, majd 2018 nyara és 2019 májusa között az idősebbet is.
    A kislányokat többször megfenyegette, hogy ha beszélnek a történtekről, megveri őket, emiatt sokáig nem mertek szólni az édesanyjuknak. Amikor végül mégis elmondták neki, az anya feldúlva mesélte el egy ismerősének, aki tavaly augusztusban feljelentést tett a férfi ellen.
    A döntés ellen az ügyész súlyosításért, súlyosabb jogi minősítés és foglalkozástól eltiltás kiszabásáért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.
    A vádlottat letartóztatását a bíróság fenntartotta, és - a szabadságvesztés kiszabása mellett - kötelezte több mint egymillió forint bűnügyi költség megfizetésére.