Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hollik: Gyurcsány Ferenc legalább ne gátolja a védekezést

2020-10-17 18:33:05

A Fidesz kommunikációs igazgatója arra kérte Gyurcsány Ferencet a koronavírus-járvánnyal összefüggésben, "ha már nem akarja segíteni a védekezést, legalább ne gátolja azt".

    Hollik István szombaton a DK elnökének arra a videófelvételére reagált, amelyben Gyurcsány Ferenc kijelentette: amennyiben a kormány nem tesztel eleget, akkor leállhat az egész ország. Ezért a DK követeli az ingyenes koronavírus-tesztet.
    A DK elnöke szerint Magyarországon nem követik az Egészségügyi Világszervezet protokollját, amely szerint annyit kellene tesztelni, hogy a pozitív tesztek aránya ne lépje át az 5 százalékot. Ez utoljára szeptember elején teljesült.
    Hollik István közölte, Gyurcsány Ferenc egy újabb videóval állt elő, amelyben megint a koronavírus elleni védekezést támadja és ingyenes tesztet követel.
    "Gyurcsány Ferenc persze tudja, hogy minden teszt ingyenes, amelyet orvos ír elő, márpedig a legtöbb teszt ilyen" - fogalmazott a kormánypárti politikus.
    Kiemelte, a DK elnökének nyilatkozata újabb bizonyíték arra, hogy a baloldal azon dolgozik a járvány kitörése óta, hogy gátolja a sikeres védekezést.
    A baloldal nem szavazta meg a koronavírus-törvényt, pedig szükség lett volna rá, majd kamuvideókkal, álhírekkel és rémhírterjesztéssel támadták az egészségügyet - sorolta, hozzátéve, az ellenzéknek emellett még arra is volt ideje, hogy "külföldön támadják hazánkat".
    Hollik István aláhúzta, a baloldal a járvány első és második hullámában is bebizonyította, ha baj van, rájuk nem lehet számítani.