Csongor napja van. | 2024.04.16

Fidesz: ha a baloldalon múlna, már most sem lenne hitelmoratórium

2020-10-13 16:57:14

Ha a baloldalon múlna, már most sem lenne hitelmoratórium - írta a Fidesz az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

    A nagyobbik kormánypárt Varju Lászlónak, a DK alelnökének azon kijelentésére reagált, miszerint a kormány átverte az embereket, amikor azt ígérte, hogy a hitelmoratórium lejárta után nem fognak nőni a törlesztőrészletek.
    A Fidesz közleménye szerint, elképesztő, hogy azok papolnak hitelmoratóriumról, akik egyszer már nemet mondtak az intézkedésre, veszélybe sodorva ezzel a családok életszínvonalát és a munkahelyeket.
    Ezt az bizonyítja, hogy amikor a veszélyhelyzet megszűnt, a baloldal Gyurcsány irányításával nem volt képes támogatni az átmeneti szabályokat, így többek között a hitelmoratórium év végéig történő meghosszabbítását sem - írták.
    Ugyanakkor, a védekezés elősegítése helyett most is "kamuhíreket" gyártanak - tették hozzá.
    A Fidesz közlése szerint a fizetési moratórium 1,6 millió magyar embernek és több mint 60 ezer vállalkozásnak nyújt segítséget, mintegy 2000 milliárd forint értékben.
    "A Fidesz ezért továbbra is kiáll a kormány világszerte is egyedülálló intézkedése mellett és kész minden támogatást megadni, ahhoz, hogy a családok, a nyugdíjasok, a munkanélküliek, a közfoglalkoztatottak és a bajba került vállalkozók esetében, januártól további hat hónappal meghosszabbítsuk a moratóriumot" - tartalmazza a közlemény.