Gedeon napja van. | 2024.03.28

Letette hivatali esküjét Szaniszló János, Szendrő új polgármestere

2020-10-02 06:40:17

Átvette megbízólevelét és letette hivatali esküjét Szaniszló János, Szendrő régi-új polgármestere a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város önkormányzati képviselőtestületének csütörtöki ünnepi ülésén.

A szeptemberi időközi választásra azért került sor, mert a korábban megválasztott polgármester hat hónap után lemondott a mandátumáról. Szaniszló János az időközi voksoláson hét induló közül, órási fölénnyel (54,6 %) nyerte el a szendrői polgármesteri széket.

A hivatalba lépett polgármesterrel új nyitány kezdődött a város életében. Szaniszló János a beiktatását követő programbeszédében megköszönte a rászavazók bizalmát, és kiemelte, hogy minden szendrői lakos polgármestere szeretne lenni. Fő feladatainak tekinti békét, nyugalmat és konszenzust teremteni, amely elengedhetetlen feltétele a jövőbeni fejlődésnek, melynek eredménye egy élhető huszonegyedik századi város.

Szaniszló János 2006-tól hat éven keresztül volt Szendrő polgármestere, 2013 -2020 között a Kazincbarcikai Járási Hivatalt vezette. A szendrői polgárok felkérésére indult az időközi választáson, amit nagy fölénnyel megnyert.