Gedeon napja van. | 2024.03.28

Meghirdették az Év Balatoni Háza 2020 pályázatot

2020-10-01 19:24:09

Idén harmadszor hirdették meg az Év Balatoni Háza díjpályázatot, amelyre lakóépület, üdülő, valamint gazdasági épület és középület kategóriákban lehet nevezni december közepéig.

    A díjpályázatot idén is a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) és a térség önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) hirdette meg a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárságának támogatásával.
    "A Balatonhoz a térség építészeti kultúrája is hozzátartozik, ezért fontos népszerűsíteni és példának állítani a legjobb törekvéseket" - mondta Lombár Gábor a pályázat meghirdetésére szervezett csütörtöki tihanyi eseményen, amelyen a 2019. évi nyertes pályaművekből összeállított kiállítást is megnyitották.    Szauer Rózsa, a NABE elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy nemcsak a szép házak, hanem a tájidegen, lakótelep jellegű építmények is szaporodnak a tó körül.
    A rendezvényen elhangzottak szerint a díjpályázatra a Balaton-régió egész területéről lehet nevezni, 2013. január 1. után használatba vett épületekkel, december 15-ig. A bírálóbizottság elnöke Füleki Zsolt helyettes államtitkár lesz, tagjait a három érintett megye építészkamarái, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a Magyar Építész Kamara, valamint a BSZ és a NABE adja.
    Az 1 millió forint összdíjazású pályázatról további részleteket az azevbalatonihaza.hu honlapon találhatnak az érdeklődők.