Emma napja van. | 2024.04.19

A gyerekeket érintő digitális veszélyekről tartanak online előadást

2020-09-21 11:59:00

Tudatosan a "kütyük" világában címmel online előadást szervez a gyerekeket érintő digitális veszélyekről a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) csütörtökön.

    Király Nóra, a Ficsak alapítója hétfőn az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy a gyerekek az elmúlt fél évben a digitális térbe szorultak, főleg a digitális oktatás ideje alatt, ezért meg kell tanítani őket, hogyan használják az eszközöket úgy, hogy azok ne jelentsenek veszélyt rájuk.
    A szervezet egy közvélemény-kutatása szerint a gyerekek és a szülők közötti legtöbb konfliktus a "kütyük" használatához kapcsolódik.
    Az előadás egyik célja ezért az is, hogy megtanítsa a szülőknek, hogyan kezeljék a digitális eszközök használatát, valamint hogy milyen szűrőkkel követhetik nyomon, mely felületeket használja a gyermek - tudatta.
    Kraszay Csaba kiberbiztonsági szakértő, az esemény egyik előadója azt javasolta, hogy legyen a családban egy megállapodás, amely lefekteti, hogy milyen alkalmazásokat, mennyi ideig lehet használni, és ez a szülőkre is legyen érvényes.
    Az előadás a Ficsak Facebook-oldalán található linkről érhető majd el.