Auguszta napja van. | 2024.03.29

Embercsempészcsoportot ítéltek el Tatabányán

2020-09-17 17:03:50

A Tatabányai Törvényszék jogerősen fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön egy embercsempész csoport öt tagját, akik 130 migránst juttattak el Németországba fejenként 250 ezer forintnak megfelelő euróért - közölte a törvényszék sajtótitkára az MTI-vel.

    Sós Réka tájékoztatása szerint a bűnelkövetői csoport 2014 augusztusától fél évig működött. Az illegális bevándorlókat Budapesten vették fel és 6-12 fős csoportokban szállították az esti órákban. Bérelt kisbuszokat használtak, és személygépkocsikkal derítették fel a várható rendőri jelenlétet.
    Az elsőfokú eljárásban, 2019 szeptemberében a Tatabányai Járásbíróság az első- és a másodrendű vádlottat kilenc év fegyházbüntetésre ítélte. A harmadrendű vádlottat hat, a negyedrendűt négy és fél év, az ötödrendű vádlottat pedig tíz év fegyházbüntetésre ítélték.
    Az ügyet másodfokon, jogerősen elbíráló Tatabányai Törvényszék a kiszabott büntetéseket a jelentős időmúlásra tekintettel enyhítette. A első- és a másodrendű vádlottat nyolc év fegyházbüntetésre ítélte, a harmadrendű vádlott öt, az ötödrendű vádlott pedig kilenc év fegyházbüntetést kapott.
    A negyedrendű vádlott esetében a büntetőeljárást megszüntették, mert cselekményét Németországban a passaui bíróság jogerősen elbírálta.