Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2020-09-15 16:49:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    Európa középső és déli területeinek időjárását anticiklon alakítja, így a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, túlnyomóan napos az idő, csapadék sehol sem fordul elő. Ugyanakkor a Brit-szigetektől nyugatra ciklon örvénylik, amelynek hatására kontinensünk nyugati, északnyugati vidékén már több a felhő, és főként a frontok mentén esik az eső, záporeső. Szintén ciklon okoz felhős, többfelé csapadékos időjárást szárazföldünk északkeleti tájain. A magasnyomás területén késő nyáriasan meleg van, Franciaországban több helyen, a Balkán-félszigeten néhol a délutáni órákra 35 fokig melegszik fel a levegő. Európa északi területén azonban már ősz van, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 18 fok között alakul. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is anticiklon határozza meg, lényeges időjárás-változás nem várható.

    Várható időjárás az ország területén szerda estig:
    --------------------------------------------------

    Reggelig derült, száraz idő várható. Szerdán a fátyol- és kevés gomolyfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak szerdán a középső országrészben élénkül meg a délkeleti szél.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben kissé hűvösebb lesz.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 27 és 32 fok között valószínű.