Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kortárs magyar művészek "Elfolyó idő" című kiállítása Rómában

2020-09-06 11:42:00

Elfolyó idő - Kortárs magyar művészek reflexiói a vasfüggöny lehullásáról címmel nyílik kiállítás szeptember 10-én a Collegium Hungaricum Róma épületében a Magyar Művészeti Akadémia alkotóinak munkáiból.

    A koronavírus-járvány miatti, csaknem féléves kényszerű leállást követően a Collegium Hungaricum Róma az Elfolyó idő című kiállítással nyitja meg újra kapuit a nagyközönség előtt. Az idei évad első rendezvénye a rendszerváltozás 30. évfordulójáról emlékezik meg - közölte az MTI-vel a Collegium Hungaricum Róma.
    A közlemény szerint a kiállítás a művészi szabadságon alapulva emlékezik a rendszerváltásra, a határnyitásra és annak értékeire: a közösségépítés és együtt gondolkodás fontosságára, illetve a múlt feldolgozásában való együttes munkálkodásra a művészet teremtő ereje által.
    A Falconieri-palotában október 8-ig megtekinthető tárlaton 21 magyar művész csaknem negyven műve szerepel.
    A kiállító alkotók: Aknay János, Árendás József, Bakos István, Barabás Márton, Baráth Ferenc, Csáji Attila, Elekes Károly, Farkas Ádám, Gaál József, Jovián György, Kovács Péter, Kulinyi István, Lajta Gábor, M. Novák András, Orosz István, Stefanovits Péter, Szabó Menyhért, Szemadám György, Szőcs Miklós TUI, Szurcsik József és Véssey Gábor.