Auguszta napja van. | 2024.03.29

Tesztelések után folytatódik a vívóprogram

2020-09-05 16:03:00

A Magyar Vívószövetség (MVSZ) vezetőségének döntése értelmében a tervek szerint folytatódhat a szezon.

    Az MVSZ csaknem 250 koronavírus-tesztet végeztetett el a héten, és mivel csak öt pozitív eset volt, így marad az elképzelt menetrend - olvasható a szövetség honlapján.
    A vezetőség - amint a hunfencing.hu oldal fogalmaz - a versenyzők, edzők, sportágban dolgozók egészsége érdekében a szezon versenyeinek kezdete előtt a saját költségén végeztette el a koronavírus-tesztet a válogatott keret valamennyi tagján.
    A hét folyamán a Sportkórházban a teljes felnőtt válogatottat, az utánpótlás válogatottak valamennyi olyan tagját, aki részt vett a múlt heti, tatai edzőtáborban, edzőket, sportszakembereket teszteltek le. A  honlap már korábban beszámolt arról, hogy négy férfi párbajtőröző és egy kadet férfi kardozó vizsgálati eredménye lett pozitív, ők házi karanténban gyógyulnak. Közülük a tavalyi, budapesti egyéni világbajnok Siklósi Gergely megnevezte magát, ő a család balatoni házában tölti a karantént.
    "A szezon hazai versenyeinek kezdete előtt fontosnak tartottuk, hogy győződjünk meg arról: a körülményekhez képest kockázatmentesen rendezhetjük meg az eseményeinket, tarthatjuk meg központi edzéseinket - idézte a szövetség oldala Tamás Henriette főtitkárt. - Mint ismeretes, a négy felnőtt válogatott párbajtőröző egyaránt magánrendezvényen fertőzött meg, természetesen ennek a szakágnak a foglalkozásai átmenetileg szünetelnek. A nagyjából kétszázötven teszt eredményének ismeretében úgy döntöttünk: egyelőre az eredeti terveinknek megfelelően alakul a folytatás. Azaz a válogatott edzések a férfi párbajtőrt leszámítva folytatódnak, és a jövő hét végén megrendezzük a tervezett korosztályos országos bajnokságokat - természetesen a szigorú biztonsági szabályzatunk betartásával."