Gedeon napja van. | 2024.03.28

OH: szeptember 7-ig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra

2020-09-04 13:30:00

Hétfőig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. A diákok rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító és előrehozott vizsgát is tehetnek ebben az érettségi időszakban.

    Az Oktatási Hivatal pénteki közleményében emlékeztetett: a kormány döntése értelmében már a 12. évfolyamos tanulók is tehetnek előrehozott idegen nyelvi érettségi vizsgát az őszi időszakban.
    Tájékoztatásuk szerint a kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok (amelyek listája, valamint a jelentkezés benyújtásáról szóló legfontosabb információk megtalálhatók az Oktatási Hivatal honlapján) szerveznek érettségiket az őszi vizsgaidőszakban.
    Idén az őszi érettségi vizsgaidőszak október 16-tól november 27-ig tart. Az írásbeliket október 16-30. között tartják. Az emelt szintű szóbeli vizsgák november 12. és 16., a középszintű szóbeli november 23. és 27. között lesznek.
    A vizsgák megszervezése során az aktuális járványhelyzetre fokozott tekintettel lesznek az érintettek, és szükség esetén megteszik a megfelelő óvintézkedéseket - közölte az Oktatási Hivatal.