Ervin napja van. | 2024.04.26

A drasztikus lakbér és temetkezési költségek megemelésekor már nem tudták "megfigyelni" a miskolci baloldalt

2020-09-04 05:36:09

Újabb szánalmas és nevetséges "leleplezéssel" jelentkezett a miskolci báb polgármestert szorosan a markában tartó Velünk a város szivárványkoalíció. Most éppen "megfigyelték" őket a miskolci városházán. Ez nagyon furcsa észrevétel egy olyan középületben, ahol a hivatal biztonsága érdekében, szinte minden sarokban van egy kamera. Az adatvédelmi törvénynek megfelelően, a bejáratnál jól látható helyen ki van írva:

"KAMERÁVAL MEGFIGYELT TERÜLET!"

A városháza közleménye szerint, egy bejárás alkalmából vették észre azokat a kamerákat és mikrofonokat, amelyek nem képezték a közvetítőrendszer részét. A nagy leleplezés a Polgármesteri Hivatal ülésterméről szólt, ahol „ezer kamera” figyeli és rögzíti az ott lévők minden pillanatát.

Velünk a Város Hurrá!Miénk a város összeborulásnak logikátlan az a vádaskodása, hogy titokban fürkészték a miskolciakat nyomorító ötleteiket. Eddig csak erről lehetne beszámolni, mert a beigért miskolci virágzás helyett, a miskolci gazosodás történik a szó szoros és átvitt értelmében.

Nehéz helyzetben van Veres Pál báb polgármester és az őt szorosan a markában tartó összeborulás, amikor az eddigi sikerekről kellene számot adni, ami nem más, mint megszorítások, áremelések, brutális bércsökkentések, a miskolciak vagyonának az elkótyavetyélése.

Pedig Velünk a Város Hurrá!Miénk a város összeborulás markában vergődő város szíve, Veres Pál, tavaly októberben egy tejjel-mézzel folyó kánaánt ígért a becsapott miskolciaknak.

A grandiózus választási ígéretcunamiból, kis túlzással arra lehetett következtetni, hogy Veresék (rém)uralma alatt, a virágzó Nagy-Miskolc határa, a nagy fejlődés következtében, Budapest közigazgatási határát fogja súrolni. Erre még várni kell egy ideig, mert a jólét helyett, a nyomor indult virágzásnak, no meg a milliók röpködése a Velünk a Város koalíció egyes tagjainak a zsebébe.

A Velünk a Város koalíció és Veres Pál alkalmatlansága az augusztus 28-i testületi ülésen domborodott ki. Kiderült nemcsak Miskolc vezetésére alkalmatlanok, de jövőképük sincs. Egy összefércelt „Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 2020-2024 közötti időszakra vonatkozó gazdasági programot” terjesztettek elfogadásra a képviselőtestület elé. A Fidesz-KDNP plagizálással vádolta meg a gazdasági program készítőit, akik a botrány kitörését megakadályozva, azonnal visszavonták a beterjesztést.

A Városháza nagyannai stílusban készült közleményben fenyegette meg azokat a médiumokat, amelyek beszámoltak a botrányos gazdasági programot ért ellenzéki véleményekről.

Szerdán Szopkó elvtársra osztották ki a "nagy leleplező" szerepét. A koreográfia szerint, valamikor délelőtt kiállt a városháza főbejárata elé, és teátrális mozdulatokkal, a fájdalomtól és méltánytalanságtól eltorzult arccal, elcsukló hangon sírta el a házisajtónak, hogy valakik a Polgármesteri Hivatalban "megfigyelték" Velünk a Város Hurrá!Miénk a város összeborulást. 

- Még mindig nem érkezett az előző városvezetéstől válasz azzal kapcsolatban, hogyan kerültek a közgyűlési terembe és milyen célt szolgáltak azok a kamerák és mikrofonok, amelyek nem képezik részét a közvetítőrendszernek – mondta Szopkó Tibor, a Velünk a Város önkormányzati képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.

Szopkó elvtárs szerdai sajtótájékoztatójából azt hallotta ki a nagyérdemű, hogy Velünk a Város Hurrá!Miénk a város összeborulás tagjai rövidlátóak, és számukra tilos a szemüveg viselete a Polgármesteri Hivatalban. Egy másik verzió szerint, (rém)uralkodásuk 10 hónapja alatt, tök sötétben tartották a közgyűléseket, ezért nem vették észre a kérdéses kamerákat, amit az éles szemű jegyző, pontosan az újabb megszorításokat megszavazó augusztus 28-i ülés előtti „bejáráson” azonnal észlelt.

Hihetetlen, hogy a mindig gyanakvó, a miskolciak számára az ingyenebéd megszűnését bejelentő, „fideszes bűnök” leleplezésére szakosodott, a közpénzből havi egymillió körüli összeget szakító Bartha igazgatói koordinátor elvtárs az elmúlt 4 év alatt, nem észlelte a „megfigyelést”.

Az sem életszerű, hogy a teli szájjal „románozó”, „krizázó”, „alakszaizó” baloldali önkormányzati képviselőknek, egy vidéki jegyzőcskének kellett elmagyarázni, hogy "figyelik" őket.

Az egész műbalhé magán viseli a koncepció jegyeit, és a legújabb leleplezés közleménye túl tesz Nagy Anna fake news „újságíró” alakszai-fóbiáján.

A miskolci polgárok szívesebben olvasnának olyan közleményeket a Velünka a város Hurrá!Miénk a város összeborulás heti rendszerességgel tartott sajtótájékoztatója után, amelyben:

  • Rokker Zsóti önmérsékletet tanúsított, és 6 helyett, "csak" 3 önkormányzati álláshelyről vesz fel pénzt.
  • Bartha György elvtárs önkritikát tanúsított, és lemondott a jólfizető kamu igazgatói koordinátor állásról.
  • Révész Péter elvtárs nevelt lánya, Varga Andrea Klára alpolgármester asszony férje lemondtak a felügyelő bizottságokban betöltött pozícióikról
  • Varga László országgyűlési képviselő felesége már nem dolgozik a Polgármesteri Hivatalban.
  • Bazin Levente lemondott az édesanyját foglalkoztató cég felügyelő bizottság elnöki tisztéről, édesapja távozott a Városgazdától.
  • Távoztak a Holdingtól és cégeitől a milliós havi juttatást markoló import elvtársak.
  • Veres Pál már az irodáján kívül is polgármester.
  • Velünk a Város Hurrá!Miénk a város összeborulásnak komoly – nem összefércelt, ollózott – gazdasági terve van Miskolc jövőjét illetően.
  • Csökkentették a villamos-, állatkerti belépő, temetkezési- és egyéb szolgáltatások árát.
  • Csökkentették az önkormányzati lakások bérleti díját.

(Nyitókép Velünk a Város frakció, forrása facebook.)