Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2020-08-25 15:54:20

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Az ír partok közelében kis kiterjedésű, de markáns ciklon örvénylik, amely a Brit-szigeteken okoz szeles, esős időt. Több helyen jelentős mennyiségű, 30-50 milliméternyi csapadékot mértek. Hasonlóan változékony az idő Skandinávia északi részén, ahol egy elöregedő, okkludálódó ciklon található.
    A Kelet-európai-síkságon, valamint Közép-Európában is megfigyelhetők frontok, de ezek felhőzete szakadozott, csak lokálisan hullik belőlük nagyobb mennyiségű csapadék.
    Dél-Európában ugyanakkor anticiklon hatására száraz idő van kánikulával, de a hegyvidéki területeken záporok, zivatarok alakulnak ki.
    Szerda estig a Kárpát-medence időjárására több front is hatással lesz, de vastag felhőzetet és kiterjedt csapadékot csak az éppen elvonuló hidegfront produkál.

    Várható időjárás az ország területén szerda estig:
    --------------------------------------------------
    Általában derült vagy kissé felhős lesz az ég, délután az Észak-Alföldön és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lehet több gomolyfelhő, ott zápor is kialakulhat. Éjjel néhol párássá válik a levegő.
    Szerdán a változóan felhős ég mellett több órára kisüt a nap, napközben csak elvétve eshet, de este az északkeleti határszélen, valamint az Alpokalján kis eséllyel kialakulhat egy-egy helyen zápor, zivatar.
    Kedden az északi, északnyugati, szerdán a délnyugati szelet kísérik napközben többfelé élénk, időnként erős lökések. Szerda este a Dunántúlon újra északnyugatira fordul a szél.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 28 és 32 fok között valószínű.