Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: az a baloldal beszél munkáról, amelyik megduplázta a munkanélküliséget

2020-08-18 19:39:42

A Fidesz elképesztőnek tartja, hogy "az a baloldal beszél munkáról, amelyik megduplázta a munkanélküliséget".

    A nagyobbik kormánypárt kedd délután az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy az MSZP-s Korózs Lajos sajtótájékoztatóján arról beszélt: a fizikai munkát végzők vesztették el legnagyobb arányban a munkájukat a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt. Megjegyezte, pártja ősszel kezdeményezni fogja az idei költségvetés felülvizsgálatát, mivel abban "egyetlen szám sem igaz már".
    A Fidesz szerint "elképesztő és álságos", hogy az a baloldal beszél munkáról, amelyik a kormányzása alatt megduplázta a munkanélküliséget.
    A válságban sem segítették a munkahelyek megtartását, inkább segélyekre ítéltek százezreket. "Most ott folytatják, ahol abbahagyták, az elmúlt hónapokban ugyanis semmilyen gazdaságvédelmi intézkedést és költségvetési forrást nem voltak képesek támogatni" - hangsúlyozta a párt. Hozzátették: "a baloldal a kezdetektől akadályozta a járvány elleni védekezést és szégyenletes kamuvideókat gyártott", ha rajtuk múlna se bértámogatás, se álláskeresési támogatás, se munka nem lenne.
    Ezzel szemben - folytatták - a kormány eredményesen lépett fel a munkahelyek megőrzéséért, amit az is mutat, hogy kilenc hete folyamatosan csökken a regisztrált álláskeresők száma, és a foglalkoztatottak száma júniusban elérte a januári értéket. A cél, hogy annyi munkahelyet hozzanak létre amennyit a vírus tönkretett. A gazdaságvédelmi akcióterv intézkedéseivel a kormány csaknem egymillió munkavállalót támogat munkahelyének megőrzésében. Az álláskeresési támogatást pedig minden, az államhoz segítségért forduló jogosultnak meg kell kapni az előírt határidőn belül, az ellátások megállapítása és kifizetése folyamatos - írta közleményében a Fidesz.