Gedeon napja van. | 2024.03.28

Szigorú biztonság intézkedések a győri kosárcsapatnál

2020-08-18 12:12:00

Szigorú biztonsági intézkedéseket vezetett be a járványhelyzet miatt az UNI Győr MÉLY-ÚT női kosárlabdacsapata.

    A klub a keddi tájékoztatás szerint megpróbál mindent megtenni a fertőzés megelőzése érdekében, ezért új szabályokat léptetett életbe, hogy minimalizálja az esetleges megbetegedéseket.
    A vezetőség a sportolók és a szakmai stáb tagjai részére megtiltotta a zárt téri kulturális és szórakozási helyszínek látogatását, a külföldre utazást és Győr elhagyását. Utóbbi alól csak különengedéllyel mentesülhetnek az érintettek.
    A klub minden csapatánál kötelező lett edzés előtt a testhőmérséklet mérése, a labdák edzés utáni fertőtlenítése, edzés előtt és után a kézfertőtlenítés, valamint a csapatok buszainak fertőtlenítése utazás előtt.
    Külső személyek - azaz rokonok, szurkolók és a sajtó munkatársai - kizárólag szájmaszk viselése mellett tartózkodhatnak a sportolók közelében.
    A rendelet kimondja azt is, hogy aki bármilyen klubon kívüli sporteseményen vesz részt, csak két negatív teszttel térhet vissza csapatához, melynek költségeit vállalnia kell.
    A női NB I 2020/2021-es idénye a tervek szerint október elején rajtol, a győriek emellett az Európa Kupában is érdekeltek lesznek.