Auguszta napja van. | 2024.03.29

9 hónapja lázasan keressük a "Virágzó Nagy-Miskolcot"!

2020-08-04 14:03:00

Kilenc hónapja kétségbeesetten és lázasan keressük Veres Pál "Virágzó Nagy-Miskolc"- át. Kapaszkodjanak meg, röpke háromnegyed év alatt senkinek nem sikerült a nyomára akadni.

Persze ez így nem teljesen igaz, mert Rokker Zsóti, Bartha György igazgatói koordinátor elvtárs, Révész elvtárs, Mokrai elvtárs, Simon elvtárs és még néhányan a Velünk a város Hurrá!Miénk a város koalíció tagjai és családtagjai nem csak látják, de anyagilag is élvezik a sokak által nem látható miskolci virágzást.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) internetes felületéről, a választásokat megelőzően megjelent, Rokker Zsótival készült interjúból emeltük ki az alábbi részletet:

"A MMM feladata Miskolcon a sikeresen megvalósult együttműködés támogatása, az egy az egy elleni harc, hogy Miskolc újra azoké az embereké legyen, akiknek elegük van a Fidesz mahinációiból, a velük egyet nem értők ellehetetlenítéseiből, a város pökhendi és titkolózó irányításából."

Nézzük meg, mi valósult meg ebből a fennkölt dumából. A miskolci proliknak beadott nagyívű tervből kb annyi volt igaz, hogy megszerezték a várost. Rokker Zsóti és az őskomcsi Bartha György igazgatói koordinátor elvtárs havi egymilla körüli közpénzmarkolása, a Bazin- és Révész családok beágyazódása a helyi politikába-gazdaságba jellemzi leginkább a baloldali zsákmányolás természetét. 

A miskolci embereknek pedig megszorítás, bércsökkentés, és egyéb baloldali nyalánkság jutott. Örüljenek annak, hogy az elvtársak milyen jól boldogulnak. 

Veres Pál elvtárs Miskolcot érintő 5 éves terve is foszladozik, mint hajnali pára a reggeli napsütésben. Veres javára legyen mondva, bábként nehéz bármit is elérni. "Pali" valós hatalom híján, érdemi döntést nem tud hozni. Környezetében lévő informátorunk szerint, Veres hatalma és befolyása a dolgozószobájának falain túl nem terjed. 

Vegyük számba "Palinak", a választási kampányban tett "Nagy-Miskolc" ígéreteit, és azok megvalósulását.

GONDOSKODÓ MISKOLC:

  • Elbocsátások a városi tulajdonú cégeknél, Polgármesteri Hivatalban, önkormányzati intézményeknél. 
  • 50%-os bércsökkentés a fizikai állományban dolgozó városi alkalmazottaknál.
  • 20%-os bércsökkentés az irodai állományban dolgozó városi alkalmazottaknál.
  • 10%-os bércsökkentés a vezetőknek.
  • Kafetéria és egyéb juttatás megvonása.
  • Villamos- és buszjegyek durva emelése.
  • Állatkerti (Rokker Zsóti) belépőjegyek drasztikus megemelése.
  • A Fidesz-KDNP frakció szerint a városban érzékelhető a közbiztonság romlása.

MŰKÖDŐ MISKOLC:

  • Sok sebből vérzik "Pali" 5 éves tervének ezen pontja. Az új ingatlanpolitika azt jelentette, hogy számos emblematikus és értékes épületet értékesítenek áron alul. (20 emeletes toronyház, központi Leánykollégium.)
  • A Holdinggal kapcsolatos tervek is dugába döltek. A vezetésére inkább jellemző a siófoki, budakeszi, budapesti elvtársak drága pénzen való exportálása, mint a helyi szakemberek alkalmazása.
  • A Holding karcsúsítása abban merült ki, hogy a vezetést lecserélték a megbízható elvtársakra.
  • A város működésének kontrolljával is nagy baj van, ugyanis a hatóságok hetekig nem vették észre, hogy a belváros közepén, a Szinva patakon engedély nélkül építenek hidat.
  • Veresék, az ellenfelet ostorozó "zsugorodó kis Miskolc" szlogenje, egyre jobban a ma Miskolcára jellemző. 

MISKOLC, A TURISZTIKAI CÉLPONT:

A kommunisták átkos tevékenységének egyik legnyomorultabb "terméke" Miskolc szellemi és fizikai állapota. Magyarországon nincs még a borsodi székhelyhez hasonló nagyságú nagyváros - Budapest egyes baloldali kerületeit leszámítva - ahol ennyire rombolt a diktatúra. A polgári vezetésnek az elmúlt 10 évben sikerült valamit lefaragni az irdatlan nagy hátrányból, de a fejlődés 2019. október 13-án újra megakadt, sőt irányt váltva, egyre gyorsuló lejtmenetetre váltott. 

Az elmúlt háromnegyed év alatt, a Velünk a város Hurrá!Miénk a város szivárványkoalíció, Miskolc fejlesztése helyett, a harácsolással és hatalmi harccal volt elfoglalva.

A nagy hadokozás közepette elveszítették a Diósgyőri Vár 1,5 milliárdos fejlesztési forrását.

A borsodi megyeszékhely egyik lényeges kitörési pontját a turisztika jelentené. Hiába vannak meg azok az attrakciók, amelyek tömegeket vonzanának, de a város állapota riasztja az idelátogatókat. 

A lillafüredi vagy a tapolcai turista, nem szívesen megy ki a városba sötétedés után, a közbiztonság állapota miatt. Aki ezt tagadja, annak javasolunk egy esti sétát az Újgyőri főtéren, a Tiszai pályaudvaron, a Búza téren, a sétáló utcán vagy éjfél után a Szinva-terasz környékén.

NÖVEKEDŐ MISKOLC:

"Megtöltjük tartalommal a Zöldváros kifejezést. Magyarországon legyen Miskolc a zöldgazdaság-fejlesztés éllovasa."

Komolytalan ez a pont egy olyan városban, ahol a vezetés felelőtlen gazdálkodásának köszönhetően, nincs pénz az illegális szeméthegyek elszállítására.

A zöld ott kezdődik, amikor tiszta a város. A Szinva patak nincs tele döglött állatokkal és szeméttel. Nem szarosak és szemetesek a város utcái. 

Ha valaki mégis megtalálná "Nagy-Miskolcot" vagy a "Virágzó-Miskolcot", attól azt kérnénk jelezze, hogy tájékoztatni tudjuk a kétségbeesetten és lázasan keresőket, hogy ne kutassanak hiába, mert itt van.