Andrea napja van. | 2024.04.18

Gyurcsánnyal, Gyurcsány ellen tüntetett a Momentum

2020-07-24 23:35:56

Péntek este egy csapásra két legyet ütött a Momentum nevű alakulat, amikor a várban Gyurcsánnyal, Gyurcsány ellen tüntetett a Jobbikkal karöltve, a magyar kormány ellen a sajtószabadságért, az Indexért, amit Gyurcsány emberei visszafoglaltak az "új baloldaltól", amiért Orbán a felelős. (Ez lehet, hogy már nem is kettő, hanem tizenkettő légy.)

Az első pillanatra nagyon bonyolultnak tűnik az Indexes-sztory, de valójában nem az. Az ügy előzményeként az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot menesztették a vezetőségben kulcsszerepet kapott Gyurcsány emberei. A szerkesztőség tagjai követelték, hogy Dullt helyezzék vissza a főszerkesztői posztra, amit Bodolaiék nem teljesítettek, ezért pénteken tiltakozásul felmondott nyolcvan újságíró és tartalomkészítő. 

Valójában az történt, hogy Dull kirugásával a Momentum elvesztette kizárólagos befolyását a "húdekurvafüggetlenobjektív", Magyarország legnagyobb online felületén, amit Gyurcsány az emberein - Bodolai Lászlón, Szombathy Pálon, Sztankóczy Andráson - keresztül szerzett vissza az ifjúkommunistáktól. 

A Momentum által összetrombitált párezer újhullámos társulat végig masírozott fél Budapesten, közben a sajtószabadság jegyében propagandázta a kormánypárti médiát, és ódát zengett saját volt - most már Gyurcsány - progandalapjáról, az Indexről.

Bizonyára emlékeznek a népszerű Jóbarátok amerikai sorozat antiszakács Rachelére, aki egy különleges édességgel akarta meglepni barátait. Pudingot készített marhabélszínből, piskótából és tejszínhabból. Ezt a borzalmat csak a zabagép Joey tudta egyedül elfogyasztani.

Nos ilyen "remek média" az Index, melynek "séfjei" a külön fogyasztható finomságokból készített borzalmas hírkotyvalékokat háromcsillagos Michelin fogásként próbál(nak)tak a magyarok torkán lenyomni. Nem biztos, hogy a magyarok többsége ennek a médiának a híreit szeretné fogyasztani a jövőben.

Az Indexes-csatában a Momentum az egyértelmű vesztes, hiszen az újonnan felállt szerkesztőségben, igazgatóságban már nem Fekete-Győréknek, hanem a DK-nak és Gyurcsány Ferencnek van befolyása. 

A sajtószabadságért aggódás mellett, diktatúráztak egy jót, és közben felvázolták egy új ország vízióját. Konkrétan a kommunista diktatúra egyik főfelelősének, Fekete-Győr Endre elvtársnak az unokája és fiatal elvtársai harcolnának egy másik Magyarországért Gyurcsánnyal, a Jobbikkal, a fosszilis kommunista demokratákkal, a külföldről hazatért "impexesek" gyermekeivel.

Azt nem lehet tudni, hogy ezek az USA-ban, Kanadában, és még a jó ég tudja melyik országba kiküldött bolsevik "dolgozók" és "impexes" utódok ismerik-e azt a magyar közmondást, hogy "Budán csak egyszer volt kutyavásár"?

Egyes vélekedések szerint, a semmiből elővarázsolódott, Magyarország jövőjéről "tűpontos" elképzeléssel bíró, nem itthon született és nevelkedett Momentumosok abban érdekeltek, hogy az országot a globalizációs érdekcsoportoknak kiszolgáltassák.

A magyarok megszenvedtek és megharcoltak a mai demokráciáért azoknak a szüleivel és nagyszüleivel, akik annak idején a diktatúrát működtették. Ideje lenne Gyurcsánynénak és a többi hasonszőrűnek bocsánatot kérni, visszaadni azokat a javakat, amit elődeik elvettek az elnyomott emberektől. Ideje lenne annak is, hogy  távozzanak a közéletből.