Márk napja van. | 2024.04.25

Időjárás-jelentés

2020-07-22 17:11:47

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    A Brit-szigetektől kissé nyugatra, az óceán felett sekély ciklon örvénylik, ami miatt Dél-Anglián kívül általában erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső. Emellett Finnországtól a Kárpát-medencén és az Alpokon keresztül egészen Franciaország nyugati részéig egy hullámzó frontrendszer húzódik, amely mentén szintén sok a felhő, és több helyen alakul ki zápor, zivatar.
    Közép-Európában helyenként heves zivatarok is előfordulnak, felhőszakadás, jégeső kíséretében. A kontinens többi részén anticiklon alakítja az időjárást, ennek köszönhetően meleg és száraz az idő.
    A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig döntően egy hullámzó frontrendszer alakítja, folytatódik a változékony, záporokkal tarkított idő, de emellett több órára is kisüt a nap.

    Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
    -----------------------------------------------------
    Szerdán közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Több helyen várható záporeső, szórványosan zivatar. Estétől átmenetileg csökken a csapadékhajlam, de az éjszaka második felében a déli országrészben újra kialakulhatnak záporok, zivatarok.
    Csütörtökön napközben is a déli, valamint a középső országrészben lesz több felhő, és ott többfelé, másutt néhol fordulhat elő záporeső, zivatar. Az északias szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 26 és 31 fok között valószínű.